5 Tips voor nog betere foto’s

Over het algemeen bespaart het je veel frustratie en moeite om een fotograaf in te huren om foto’s te maken en geeft dit je bedrijf een professionelere uitstraling. Dit is echter niet altijd een optie, dus voor deze situaties vijf handige tips.

1. Voorbereiden

Het klinkt een beetje stom, want je wilt gewoon een foto maken. Maar geloof ons maar dat het echt loont om vooraf al even goed na te denken over wat je op de foto wilt zetten en wat je hier allemaal bij nodig hebt. Zo grijp je niet mis en bespaar je uiteindelijk tijd bij het maken van de foto.

2. Opruimen en poetsen

Niet het leukste klusje, maar het staat natuurlijk wel een beetje stom als jouw schimmel een vieze poepvlek op zijn hoofd heeft zitten. Of er straks op de achtergrond van je foto een enorme bende te zien is.

3. Kies een locatie

Een mooie locatie kan je foto maken of breken. Het hoeft natuurlijk niet over de top te zijn, maar zoek iets uit wat matcht met het onderwerp van je foto en met wat jij als bedrijf wilt uitstralen. Hierbij geldt hoe simpeler hoe beter. Ga voor een rustige achtergrond, zodat de foto zegt wat jij ermee wil zeggen. Zorg bij het kiezen van de locatie voor voldoende licht. Dit maakt het fotograferen een stuk makkelijker. Doe het bij voorkeur buiten en fotografeer niet tegen de zon in.

4. Houd de camera stil en zoom niet in

Veel voorkomende fouten die bij foto’s worden gemaakt zijn foto’s die niet scherp zijn. Wanneer je foto’s maakt (met je mobiel) zijn hier meestal twee factoren voor verantwoordelijk. Eén daarvan is het niet stil houden van de camera. Neem de rust voor het maken van de foto en zorg daarbij dat je je hand goed stilhoudt, je arm ondersteunt om trillingen te voorkomen of eventueel een statief gebruikt. Daarnaast kan ook inzoomen je foto (maar ook video) onscherp maken. Over het algemeen is de camera van je mobiel niet bedoelt om mee te zoomen en maakt dit het beeld kwalitatief niet beter. Ga dus gewoon een paar stapjes dichterbij staan mocht je willen inzoomen.

5. Nabewerking

Om je foto nog net even iets mooier te maken kan je deze nabewerken. Er zijn allerlei apps om de kleuren of belichting nog net even iets mooier te maken. Ook kan een filter helpen om je foto de uitstraling te geven die jij wilt. Vind je het moeilijk om een mooie foto te maken in de stijl die bij je bedrijf past, maar heb je vaker gewoon spontaan een foto nodig? Kies voor deze foto’s een leuke opmaak die je maakt in een app zoals Canva om de focus wat meer van de foto zelf af te halen.

Sabine
Sabine
Sabine Timman
Owner SAB Fotografie & Media
0031 (0) 6 29150873
www.sab-fotografie.nl

Wil je graag meer tips?

Neem dan contact op met Sabine via het contactformulier